4.2.08

Vaihdetaan muutama keittön kaapin ovi

Vaihdetaan muutama keittön kaapin ovi.

Ja lasku on 24 tuhatta euroa.

Tuttavani nainen ehdotti pientä ja pikaista keittiön päivitystä. Kaapin ovien vaihtamista. Selvä. Mutta kaveriani osdotti pieni yllätys, kun kotona odotti remonttimies hakkaamassa keittiön lattialaattoja hajalle. Nainen olikin päätynyt remppaamaan koko keittiön. Lasku 24 tuhatta euroa visalle ja pankin pikalainalla.


Kuinka tämä suomalainen mies, uskollisuuden ja vastuun esikuva universumissa kaikille olennoille, suomalaisen Suuren Herttaäidin syyllisyydellä ehdollistama olento reagoi tähän?

Haasteena.

Kun mies haastetaan, täytyy miehen osoittaa olevansa mies ja tunteidensa yläpuolella.
Hyvä mies. Istu. Paikka.

Koska mies ei halunnut tulkita
naisen omavaltaisuutta ja ylimielisyyttä valtataisteluksi, mies tulkitsi sen kiltisti "haasteeksi". Että nyt on mahdollisuus näyttää naiselle kuinka sitoutunut tämä mies naiseensa on. Ei hän mies nyt turhaan ole parisuhteeseen lähtenyt.
Mieshän on sitä tarpeellisempi mitä enemmän nainen tarvitsee.

Ja mies teki ylitöitä ja onnellisena näytti naiselle haasteen olleen selvitetty. Mies haasteen mittainen. Nyt kelpasi miehen kuunnella naisen ylpeyttä vieraille keittiöstä.

Ja kaikki vieraatkin nauroivat niin laskulle.



Pyhä Tyytymättömyys

on Porvariprinsessan aito identiteetti.

Muuta ei materian kautta itseään määrittävä nainen tunne. Kulttuuria provariprinsessa voi kuluttaa kilokaupalla mutta elämän linnoitus pysyy kasassa vain materian ja sosiaalisen hyväksynnän kautta määritetyn "laadun" varassa. Laadukas porvariprinsessa nauraa jupeille, jotka palvovat ikinuorekkuutta mutta statuskramppi on Porvariprinsessalla yhtä ankara kuin Vimpalejupilla.

Mikään ei saa riittää Porvariprinsessalle.

Muuten kuolemanpelko ja tavallisuuden angsti murskaisi tämän pienen hennon egon.

Moni liitto toimii positiivisen tulkinnan varassa.
Yksinkertaisen hyväntahtoisuuden varassa.
Yksipuolisen tulkinnan varassa.
Yksipuolisen anteeksiantamuksen varassa.

Moni alistuva osapuoli ei halua tulkita mitään, ei edes outoja yllätyksiä negatiivisiksi tapahtumiksi, jotta "homma toimisi". Koko suhde on pumpulissa, ennakko-oletuksissa ja ikuisen suhteen visiossa. Masokismi on autuasta tunnottomuutta. Mitään ei tarvitse tulkita koska kaikki on etukäteen jo määritelty.

Iskuja vastaanottava osapuoli tuntee suurenmoisia marttyyrin jaloja tunteita pelastaessaan suhteen jatkuvuuden ohittaessaan tunteensa ja siis konfliktit. Moni alistuva peittää passiisuutensa hurjaa aktiiviseen pätemiseen. Keskipisteenä toisen ihmisen tarpeet. Täydellisesti.

Rakkaudesta tulee marttyyrille uhrautumista.
Jalo tehtävä elämän tarkoitukseksi.

Suhteesta tulee väistelyä.
Vuorovaikutuksesta itsehillintää.

Tasavertaisuudesta kelpaamista.
Elämänhallinnasta tulee itsehillinnän jumalallista pakoa.
Suorittamisen loputon suo.
Rakkaudesta suoritus.

Epävarmuus kaiken siunaajana.
Kaikessa varmuudessa.

Jos Alistuva Sankari pakkomielteisesti haluaa suhteen jatkuvan, kaiken aggressiivisen toiminnan voi tulkita toisin. Ihmisellä on ihmeellinen kyky tulkita tilanne ihan miksi vain. Kun on ensin valinnut premissit.

Sokean toivekuvan vuoksi. Unelman vuoksi. Siitä viis, minkälaisen parin on itselleen valinnut, kunhan unelma eheydestä ja jatkuvuudesta toteutuu.

Epäsuora aggressio on aina velhottu valheeseen. Sanoma on kuitenkin selvä: "Minä saan tehdä mitä minua huvittaa ja sinun on todistettava rakkautesi ja kelpaavuutesi minun päähänpistojen seurauksena."

Rakkautta?
Ihan miten sen haluaa tulkita.Useimmat miehet tulkitsevat valheet, hyväksikäytöt ja vaatimukset rakkaudeksi. Siis miehen tilaisuudeksi osoittaa rakkautta ja saada naiselta hyväksyvä tuhahdus.

Kelpaa.
Katsotaan sitten seuraavalla kerralla onko sinussa miestä minulle. Tällä kertaa osoitit ihan kivaa uskollisuutta. Tulikohan nyt keittön kaapinoviin sittenkään oikea värisävy?


Parisuhdehelvetin suuret Sankarit.
Heittäkää vittuun vittumaiset ihmiset.
Ei rakkautta saa esille anomalla, raaputtamalla kynnet verillä.

Jos riittämättömyys on lähes ainoa motiivi ihmeellisen eheän parisuhteen kulisseissa, niin mitä helvettiä.



Kuurot oppii kuulemaan
Sokeet oppii näkemään
Mykät oppii puhumaan
Ja rammat kävelemään

Huda huda!
Huda huda huda huda huda huda!

Sä et tarvii taloa
Sä et tarvii autoa
Sun ei tarvii peiton alla
Imee namua

Mitään Jumalaa
Sun ei tarvii rukoilla
Ei oo muuta jumalaa
Kuin Huda Huda

Hakkaa kitaraa
Hakkaa kovempaa
Sitä jengi haluaa
Ja sitä se saa


Tuomari Nurmio / Sielun Veljet





______

Parisuhdetesti Parisuhde Kriisi Parisuhdekurssi Parisuhdeterapia

No comments: